22 април 2018

Едноокият

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се появи в Народното събрание с пиратска превръзка на окото. Според думите му, да видят депутатите какво и е на пострадалата Гергана Зашева.
До тук добре.
Само че не депутатите са метнали бомбичката, а някакъв лумпен от агитката на Левски. 
По-логичното е г-н министърът да се яви с превръзка пред тях. Или те да носят превръзки примерно следващия мач, на който отидат, да им ги дават на входа на стадиона.
В резултат на този му пърформънс ше се проминя закона за борба с футболното хулиганство. Повече камери щяло да има, а билет вече ще се купува с Акт за раждане и кръщелно свидетелство.
Преди седмица бях с приятели на Левски-Лудогорец. Докато чакахме да дойдат двама от тях от разни лумпенчета, които се наливат с бира в градинката около стадиона гръмнаха поне 4-5 бомбички. И още толкова на стадиона по време на мача. 
И пак на метри от полицаите.
Как мислите, полицията намеси ли се? 
Същата тая полиция, която би трябвало да проверява влизащите на стадиона.
Същата тая полиция, която, хайде да не се лъжем, много добре знае как се внасят бомбички. И от кого. И кога. И къде се крият на стадиона. 
Не казвам, че Гергана Зашева сама си е виновна за случилото и се, нито пък обвинявам полицията за пропуска. Просто министърът се направи на едноок не където и когато трябва. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!